Auteursstukje schrijven

Ik moet een stukje over mezelf schrijven voor de website van de uitgever. Op zich kan ik dat wel in elkaar draaien. Ik heb als freelancer al tekst om uit te putten, want ben gewend aan het schrijven van motivatiebrieven.

Toch merk ik bij het schrijven dat mijn bovenkamer weer begint te draaien en ik bijna filosofische vragen begin te stellen. Want wat vertel je in het kort over jezelf? Of wat wíl je over jezelf vertellen?
Je ziet meestal een opsomming van banen en successen. Maar is dát wie je bent? Die functies waarbij je elke werkdag plichtsgetrouw op dat kantoor zat? 
Een opsomming van je relatiegeschiedenis zegt misschien meer over jezelf, maar die mislukte relaties geven ook niet echt een rooskleurig beeld van jezelf. Terwijl die mislukkingen je soms wel hebben gevormd. En daar weer mooie verhalen uit ontstaan. 
Uiteindelijk zeggen hobby’s misschien nog wel het meest. Maar een opsomming daarvan komt dan weer over als een profielpagina van een datingsite.       

Het zal er iets tussenin worden. Met een vleugje dit en een vleugje dat (maar welk vleugje dan?). Ik blijf nog even door knutselen en puzzelen. Stukje is binnenkort te lezen op Novel Rebels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s