Ninjababy bij Film by the Sea

Het was alweer een aantal weken geleden dat ik met een vriendin ineens een weekend weg ging naar Zoutelande, waar ze een vakantiehuisje heeft. Als je kindjes hebt, ben je een beetje vergeten hoe het is om vrij te zijn in je tijd. Urenlang aan de ontbijttafel te zitten kletsen, op je eigen tijd een lange wandeling te maken en om  ’s avonds laat in het pikkedonker (zonder straatverlichting) van een restaurantje terug te fietsen naar het huisje.

Zo besloten we ineens na het avondeten in Vlissingen dat we ook gewoon naar de film konden en dan naar een film waar wíj naartoe wilden. We hoefden toch niet op tijd naar huis of op tijd op te staan de volgende dag. En nou was er toevallig ook nog een filmfestival in Vlissingen dat weekend: Film by the Sea.
We konden nog net een ticket krijgen voor Ninja Baby, ook de openingsfilm van het festival. En wat een leuke film was dat. De Noorse film is gebaseerd op een graphic novel en gaat over Rakel, een heerlijke flapuit, die er achter komt dat ze zwanger is. Naast het uitvogelen van wie het kindje eigenlijk is, moet ze ook nog bedenken of ze het eigenlijk wel wil. Ze is 23 en zit midden in een tijd waarin ze er lekker op los leeft en geen idee heeft wat ze precies wil doen. Het levert hilarische gesprekken en ontroerende momenten op met een grappige animatie van een pratende ninja baby die haar gedachten verwoordt of juist tegenspreekt. De verhaallijn klinkt ietwat cliché, maar is juist heel verfrissend en het eindigt niet zoals je zou verwachten.   

Ik weet niet of het ergens anders in Nederland draait op het moment. Maar als dat wel zo is, ga dat zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s