Een hoofdstuk op Wattpad

Ja…. doe je er goed aan of niet? Na m’n manuscript naar uitgeverijen te hebben gestuurd is het wachten. Wachten, wachten. Want uitgeverijen krijgen zoveel manuscripten binnen dat ze meestal pas na drie maanden een reactie geven. Dus dat betekent geduld hebben.

Ondertussen ben ik aan een nieuw project begonnen, maar houdt dit verhaal me in m’n achterhoofd ook nog bezig. Want wat kan ik zelf doen om er bekendheid aan te geven? En móet ik wel bekendheid geven aan mijn verhaal? Moet ik van de daken schreeuwen dat het er is, zoveel mogelijk mensen hoofdstukken laten lezen of gewoon netjes afwachten totdat uitgeverijen laten weten of ze interesse hebben (of niet)? Of zijn die traditionele uitgeverijen eigenlijk allang achterhaald, helemaal als je schrijft voor een jongere doelgroep? Dus moet ik het dan maar online publiceren en/of in eigen beheer uitgeven?

Een ratelend hoofd is soms best vermoeiend. Maar uiteindelijk besloot ik toch maar een hoofdstuk op Wattpad te plaatsen. Zonder een idee te hebben of uitgeverijen daardoor meer interesse hebben of niet. En zonder een idee te hebben of ik er zelf compleet gedemotiveerd van raak als niemand het leest. Maar wie weet haal ik er iets uit. Een commentaar waar ik iets aan heb of een indicatie van het aantal mensen dat het interessant vindt. Of houden uitgeverijen niet van voorpublicaties? Wat denk jij?

Het is toch enger dan ik dacht, een hoofdstuk publiceren op een platform waar miljoenen anderen ook al op publiceren. Maar ja, if you don’t try you’ll never know…

Cover en titel allemaal nog als concept natuurlijk, want zonder is ook zo kaal ;-)..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s