Lezen, lezen, lezen, lezen…

Doorlezen doorlezen doorlezen. Op een gegeven moment heb je gewoon genoeg van je eigen verhaal. Ik heb de eerste hoofdstukken naar drie uitgevers gestuurd die dat voldoende vinden. 
De rest ben ik nog één keer aan het doorlezen om te kijken of alles nog klopt na alle correcties om het daarna naar andere uitgevers te sturen. 
Maar als je alle woorden, zinnen, alinea’s en hoofdstukken geschreven, nagelezen, herschreven nog een keer nagelezen en nog een keer gecorrigeerd hebt, dan kun je het bijna niet meer aanzien. En niet alleen aanzien, ik zié het soms ook niet meer. 
Eigenlijk was m’n doel om scannend te lezen en snel te checken op juistheid, maar toch ga ik sommige dingen alsnog verbeteren die ik de eerste paar keren heb laten staan. Maar overdreven corrigeren kan het verhaal ook weer verpesten. Zucht. Dan word ik soms door twijfel overmand en leg ik alles het liefste weg. Maar daar schiet ik ook helemaal niets mee op natuurlijk. 

Dus.. niet lullen, maar poetsen Van der Laan. Rechtop zitten, document openen en gewoon gaan. Er zit niks anders op 😉.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s