Temptation Island 16 – Och arme, die kerel

Ik vraag me af hoe Morgan zich na deze laatste aflevering van Temptation Island gevoeld heeft. Voor het eerst tijdens het seizoen had ik het echt met hem te doen. Helemaal toen Rodanya zei ‘niet trillen’, terwijl hij zo kalm mogelijk naar het scherm probeerde te kijken.
Hoe voel je je dan, als je van tevoren nog hebt gezegd: ‘Het hoofdstuk bedrog is nu echt definitief afgesloten. We hebben elkaar bewezen dat we echt vooruit willen kijken en niet meer achterom. Rodanya is nu mijn wereld, ze is alles voor mij. Een beste vriendin, beste vriend en een grote liefde.’

“Rodanya is nu mijn wereld, ze is alles voor mij. Een beste vriendin, beste vriend en een grote liefde.

Het mag duidelijk zijn dat in de laatste aflevering Rodanya’s ontrouw ontmaskerd werd. Terwijl ze nog zo met Danicio had afgesproken dat ze allebei niets zouden zeggen. Maar volgens Gaetan wist iedereen het al en schijnt Danicio in het vliegtuig z’n mond al voorbij gepraat te hebben. Helemaal wrang als je beseft dat Morgan in datzelfde vliegtuig zat.

Een nieuw element van deze aflevering waren de verleiders die samen in een bioscoopzaal de laatste aflevering keken. Je zag hun reacties op de beelden en dat werkt hetzelfde als achtergrondgelach bij een comedy-serie. Een signaal dat je iets grappig of heftig moet vinden. En hoe onnozel het ook lijkt, dat werkt best goed.

“Want dat is waar dit programma in mijn ogen om gaat. Want het is misschien een spel, maar je hebt wel te maken met echte emoties.

Ook de verleiders houden hun hart vast als ze beelden van Rodanya en Morgan zien. Gaetan zegt: ‘Och arme, die kerel’ en Maxime staat zelfs op vanuit z’n stoel, omdat ie het blijkbaar niet meer uithoudt. Enerzijds denk ik dan: wat schijnheilig, je werkt toch zelf mee aan het kapotmaken van die relaties? Maar anderzijds vind ik het ook weer mooi. Want dat is waar dit programma in mijn ogen om gaat. Niet om het wel of niet vreemdgaan of die sappige seksbeelden, maar om die (mede)menselijkheid. Want het is misschien een spel, maar je hebt wel te maken met echte emoties.

“Ze wilde niet de sensatie van het programma zijn, maar Morgan merkte terecht op dat ze dat toch al was.

Maar Morgan dus. Hij rook natuurlijk meteen al onraad toen de cameramensen een laptop openden voor een filmpje en Rodanya meteen zei: ‘Ik vertrouw dit niet, hier werk ik niet aan mee’. Ze wilde niet de sensatie van het programma zijn, maar Morgan merkte terecht op dat ze dat toch al was.
Ik had haar ingeschat als een principieel type. In de afleveringen had ze altijd wel een mening over het gedrag van de verleiders en was ze van veel acties niet gediend. Gaetan noemt haar dan ook de definitie van zagen.
Maar niet alleen gaat ze vreemd, ze wacht ook nog ‘netjes’ tot na het programma, zodat ze niet op beeld gevat kan worden. Ze had al argwaan moeten koesteren toen de makers haar op beeld lieten stofzuigen met de stofzuiger die ze met Danicio had gekocht vlak voor de noodlottige daad. Wie had bedacht dat een stofzuiger opwindend kan zijn.

“Maar niet alleen gaat ze vreemd, ze wacht ook nog ‘netjes’ tot na het programma, zodat ze niet op beeld gevat kan worden.

Achteraf vertelde ze in programma’s dat Morgan behoorlijk agressief kan zijn en dat dat één van de redenen voor haar daad was geweest. Er was op social media een post geplaatst van een bekende van haar die die agressiviteit bevestigde. En eerlijk gezegd kan ik dat ook wel rijmen met zijn opmerking dat mannen uiteindelijk altijd de baas zijn.
Tegelijkertijd lijkt me dit niet per sé de manier om dat op te lossen. Als ze bij hem weg had willen gaan, had ze een uitgelezen kans gehad bij de hereniging op Temptation Island. Dan had ze daarna in alle rust kunnen friemelen met die Danicio.

“Want je kunt niet zomaar een relatie uitmaken met zo’n slappe reden, vinden ook zij. Gevoel gaat niet ‘gewoon’ weg.

En ja, eerlijk is eerlijk: de rest van de stellen zijn in deze aflevering minder interessant. Sidney en Demi hadden een hoop gedoe om niks gemaakt, want zijn gewoon nog bij elkaar en gaven toe dat het in het busje meteen al weer goed was. Misschien was dat gedoe om niks wel hun ‘shine’ moment, want ze geven eerlijk toe dat het hun vooral om de bekendheid te doen was.

Heikki en Milou zijn wel uit elkaar met Milou als aanstichter. Ze zegt simpelweg dat haar gevoel weg is, waarop de verleiders in de zaal geïrriteerd reageren. Want je kunt niet zomaar een relatie uitmaken met zo’n slappe reden, vinden ook zij. Gevoel gaat niet ‘gewoon’ weg. Dat zou je beter onder woorden moeten kunnen brengen, ook al is het maar voor je eigen verheldering.

“In de social-media-wandelgangen werd het programma van opzet verdacht en was het de vraag of ze écht uit elkaar waren.

En iedereen wist al van tevoren dat Roger en Laura uit elkaar waren, dus dat was geen verrassing. In de social-media-wandelgangen werd het programma van opzet verdacht en was het de vraag of ze écht uit elkaar waren. Dat verklaart wellicht ook de gelatenheid van Laura op de breuk. Want die strookt in mijn ogen niet met die enorme liefde die ze zo duidelijk voor Roger voelde. We zullen het nooit weten. Maar wat we wel weten is dat ze vlak voor het einde van programma weer bij elkaar waren. En dat maakt het alleen maar verdachter.

En dat was dus de laatste aflevering van Temptation Island 2019. Het seizoen maakte het qua sensatie op het einde toch nog goed. En die sensatie heet Rodayna. Alle pogingen van haar om dat te vermijden ten spijt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s