Temptation Island 15: Soms is voorspelbaarheid ook best prettig

Dit seizoen van Temptation Island lijkt hetzelfde als het spelen met je kat met zo’n muisje aan een touwtje. Je zit op de bank met het touwtje in de hand en elke keer als je ziet dat je kat het muisje nadert, trek je die weer iets verder weg. Mijn kat hield dat altijd even vol, maar had er snel genoeg van en liep dan weg. En terecht.
Zo doen de makers van dit seizoen het ook. Op het moment dat je denkt: deze keer komt er echt een sappig moment, blijkt daar niks van waar te zijn. Dus verwijzen ze door naar de volgende aflevering. Want daar gaat het echt gebeuren. En ik trap er elke keer weer in.

“Maar deze keer was er een daadwerkelijk kampvuur nodig om het vurig te maken, want het weerzien was behoorlijk lauw.

Meestal is de aflevering met de herenigingen het toppunt van het programma. Het moment dat het gaat knallen, zelfs als niemand een grens heeft overschreden. Maar deze keer was er een daadwerkelijk kampvuur nodig om het vurig te maken, want het weerzien was behoorlijk lauw.

Gelukkig was er ons Sidney die ons niet teleurstelde door zoals altijd totaal onwetend te zijn over z’n eigen gedrag. Demi vertelt hem dat ze geen zin had om met hem terug te vliegen, vanwege de beelden die ze te zien had gekregen en zijn reactie is: ‘Ik heb dit nooit zien aankomen’.
Dat hadden wij dan wel weer zien aankomen. Voorspelbaarheid is soms ook best prettig.

“Het is duidelijk dat het vertrouwen dat je hier wilde opbouwen, niet echt is toegenomen

Bij Milou en Heikki had ik nog wel een aardige botsing verwacht, gezien het feit dat zij beiden het meest onzeker en emotioneel waren. Maar ook zij houden het netjes. In eerste instantie een beetje vijandig, maar uiteindelijk lijken ze vooral blij elkaar weer te zien. De presentators proberen nog een beetje olie op het vuur te gooien door te zeggen ‘Het is duidelijk dat het vertrouwen dat je hier wilde opbouwen, niet echt is toegenomen’ en ‘Jullie zijn geslaagd voor de test qua verleiding, maar er wacht nog een andere test thuis’, maar dat beamen ze rustig en doen verder weinig met die informatie. Missie mislukt.

“Als je ziet dat ze zo blij zijn met elkaar, dan is het de verveling bijna waard.

Bij Roger en Laura is het weerzien zo gelukzalig, dat ik er zelfs helemaal blij van word. Het stel had hun dreamdate allebei al zo verstierd, dat zowel Armanda als Maxime niet konden wachten totdat ze vertrokken. Armanda is als een moeder die blij is dat haar kind uit logeren gaat en zegt opgelucht: ‘Zo, nou kan ik zelf eindelijk even genieten’ als Roger in de auto stapt op weg naar Laura.  Ook Maxime heeft het wel gehad met z’n horrordate, die zelfs weigert met hem in de zee te zwemmen. Programmatechnisch is het stel totaal oninteressant en bij vlagen irritant, maar als je ziet dat ze zo blij zijn met elkaar, dan is het de verveling bijna waard. Ricks opmerking ‘als Temptation één ding heeft bewezen is het dat jullie perfect bij elkaar passen’, is in die zin gewoon grappig.

“Na die schimmige geluiden in de kamer van Rodanya en Danicio, hopen de makers op het langverwachte vuurwerk.

En last but not least, komen Rodanya en Morgan aan de beurt. Want na die schimmige geluiden in de kamer van Rodanya en Danicio, hopen de makers op het langverwachte vuurwerk. Maar, je raadt het al, dat gebeurt niet. In eerste instantie zijn ze kritisch naar elkaar, maar al snel herinneren ze zich de positieve punten en eindigt het allemaal goed. Althans, zolang Morgan dus van niks weet. Ze beamen zelfs de opmerking van Rick dat ze het hoofdstuk bedrog hiermee wel kunnen afsluiten.

Maar daar gaat dus verandering in komen, als we de vooruitblik naar volgende week moeten geloven. En als onnozele hals ga ik natuurlijk gewoon weer kijken. Tegen beter weten in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s