Temptation Island 14: De misstap van Rodanya is too little too late

Iedereen de oren gespitst? Heeft iemand iets gehoord? En wie zei nou eigenlijk ‘wat doe je?’ Op de valreep worden wij ramptoeristen toch nog tevreden gesteld in aflevering 14 van Temptation Island. En verbazingwekkend is het Rodanya die de misstap lijkt te begaan met Danicio op de dreamdate.
Maar nu het moment eindelijk daar is, is het moment ook meteen voorbij. Mosterd na de maaltijd is het. Too little too late. Zat ik bij andere seizoenen bijna op het puntje van m’n stoel als er iets gebeurde en kwam het dan nog bijna als een verrassing, nu dacht ik alleen maar: ‘huh? Oh….’
Niet alleen had ik het niet meer verwacht, het kan me ook niet meer schelen. Ik kijk nog wel, maar ben eigenlijk al afgehaakt.

” Niet alleen had ik het niet meer verwacht, het kan me ook niet meer schelen.

Het echte spectaculaire moment van de aflevering is toch vooral Gaetan die weigert om met Laura op dreamdate te gaan. Dat was een stoere actie. En dus zit Maxime met haar ‘opgescheept’. Die arme jongen toch. Onze gentleman, die zo goed is om een vrouw in nood te helpen en nóóit een tweede keus is, is beledigd als Laura doodeerlijk zegt dat ze geen temptation had op het eiland. Harteloos noemt Maxime de uitspraak. Ze had op z’n minst kunnen zeggen dat hij haar temptation was, aangezien hij haar uit de goedheid van z’n hart uit een noodsituatie hielp. ‘Ik ben er niet goed van,’  zegt ie zelfs. Kerel toch. Die verleiders zijn uiteindelijk ook gewoon net als kunstenaars. Ze hebben vooral veel bevestiging nodig.

” De verleiders zijn uiteindelijk ook gewoon net als kunstenaars. Ze hebben vooral veel bevestiging nodig.

De rest van de aflevering lijkt vooral goed te dienen als videomateriaal bij therapiesessies om te reflecteren op je eigen gedrag. Met uiteraard ons Sidney als beste voorbeeld. Hij beweert dat hij ‘nog nooit in z’n hele relatie negatief over Demi gesproken heeft’, waarop de makers niet weten hoe snel ze de hoeveelheid beelden aan elkaar moeten monteren die het tegendeel bewijzen. Of Sidney heeft een slecht korte termijn geheugen óf hij weet niet precies wat het woord negatief betekent.

Ook Morgan heeft bruikbare beelden gemaakt voor zijn reflectiesessies. Want hij beweert Rodanya op een eerste plaats te zetten, boven zichzelf. Terwijl hij tijdens hun relatie twee keer is vreemdgegaan. En tijdens het programma een keer meldt dat mannen uiteindelijk de baas zijn (waarop geen enkele verleider in verweer komt, ook zo bijzonder). Waarschijnlijk denkt hij dat een vrouw vertellen wat ze moet doen hetzelfde is als haar op een eerste plaats zetten.

“Waarschijnlijk denkt Morgan dat een vrouw vertellen wat ze moet doen hetzelfde is als haar op een eerste plaats zetten.

En wat me tot slot (enigszins offtopic) dit jaar opviel, is de soundtrack bij de afleveringen. Die is namelijk best goed. Herkende ik vorige seizoenen vrijwel niets, dit seizoen hoor ik steeds nummers die ik leuk vind en soms zelfs in een eigen cd-collectie heb staan. Fever Ray, The Knife, Marilyn Manson, Kaleo, Bonobo, God Speed You Black Emperor. De makers hebben er zelfs een playlist van gemaakt. En die is dus (deels) absoluut het luisteren waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s