Temptation Island 13 – Sidney moet een prijs voor z’n uitspraken

‘Je moet echt even je mond gaan houden, want anders word ik alleen maar bozer.’ Die heeft presentator Rick denk ik nog nooit voor z’n voeten geworpen gekregen. Het is er één voor het archief van Sidneys uitspraken. Sowieso zou hij daar een prijs voor moeten krijgen. ‘Vrouwen zijn nou eenmaal eerder geil dan mannen.’ Of ‘Ik steek m’n lichaam in de fik voor haar,’ over Demi en het meest moest ik lachen om het moment dat hij in het hutje een emotionele bekentenis doet, z’n hand omhoog houdt met een blikje, bijna geschrokken naar het voorwerp kijkt, alsof die het moment in de weg staat en het weggooit .’Ah, dit blikje wil ik ook niet meer.’

“Enerzijds heeft ie iets onnozels en anderzijds juist iets poëtisch.

En zelfs in zijn verdriet maakt hij nog briljante raps. De vorige keer over kikkers en deze keer over kebab. Enerzijds heeft ie iets onnozels en anderzijds juist iets poëtisch. Hij zou volgend jaar de functie van Lange Frans op zich moeten nemen in Temptation Talk.

Ik zie ze nog zitten, Demi en Sidney, aan het begin van het programma: ‘Wij zijn een sterk stel, dat wordt ook vaak gezegd.’ Ik vraag me dan af: zouden ze dat gezegd hebben omdat de interviewer hen vroeg om een scherpe uitspraak te doen of zouden ze dat echt geloofd hebben? Want als dat laatste het geval is, dan hebben ze het effect van het programma duidelijk onderschat.

  “Als kijker heb ik me vooral zitten afvragen wat er toch ook alweer is gebeurd met dat stel. In mijn herinnering namelijk niet zoveel.

Als kijker heb ik me vooral zitten afvragen wat er toch ook alweer is gebeurd met die twee. In mijn herinnering namelijk niet zoveel. Sidney heeft wat met barkrukken gegooid en achter Demi nummer 2 aan gelopen, terwijl Demi nummer 1 zich een keer liet optillen door Gaetan en zei dat ze Sidney niet mist en geen zin had in de terugvlucht met hem.

Maar tegelijkertijd zal dat vanuit hun perspectief heel anders zijn. Die welbekende mindfuck. Want als je je over het algemeen keurig gedraagt op het eiland en dan ineens beelden van je vriendin te zien krijgt waarin ze zegt dat zij geen zin meer heeft in de vlucht terug naar huis, dan begrijp je echt niet wat er gebeurt. Dan is het alsof je iets wezenlijks hebt gemist. Je gaat je gangen na, maar als je niets fouts in je eigen gedrag kunt bedenken, voelt het waarschijnlijk alsof je vriendin alle rede is kwijtgeraakt. En dan is Sidneys woede wellicht wat overdreven, maar ook wel weer begrijpelijk.

“De met barkrukken gooiende Sidney die Demi niet herkent, is dus kennelijk de ware Sidney die naar boven komt op het eiland.

In de wandelgangen wordt overigens gezegd dat Sidney helemaal niet zo’n hele gezellige jongen is als hij lijkt. Een jongen met een handleiding, die geen kritiek van een ander tolereert en een ruziemaker met een slokje op. De met barkrukken gooiende Sidney die Demi niet herkent, is dus kennelijk de ware Sidney die naar boven komt op het eiland. Dus misschien maar beter ook als hun relatie op de klippen loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s