Temptation Island 11 en 12 – Laura ziet er misschien lijzig uit, maar zij heeft tenminste ballen

Het begint een beetje als een brugklasfeestje te voelen, Temptation Island. Je weet wel, die feestjes toen je dertien was in de kantine van de school, waar dan drie discoballen waren opgehangen en een tweederangs dj wat hitjes draaide. Je zag je leeftijdgenootjes van andere klassen eens buiten schooltijden om en als er dan iemand kwam die je leuk vond, dan was dat heel spannend. Dan kon je contact met hem maken en hopen dat hij hetzelfde vond van jou als jij van hem. Maar als het erop aankwam, dan was dat toch best eng. Dus stapte je op hem af om vervolgens weer weg te lopen. Of liep je naar buiten om te kijken of hij daar zat om dan meteen weer naar binnen te lopen als je hem had gezien. Als hij dan even naast je stond en met z’n arm langs de jouwe veegde, kon je daar nog weken over na zwijmelen.

“Ik dacht dat die verleiders geselecteerd waren vanwege hun grandioze versiervaardigheden. Maar als dit Ayleens ‘moves’ zijn, dan had ik daar net zo goed kunnen staan.

En zo lijkt ook de twaalfde aflevering van TI. Ayleen is al blij als Heikki van het aanrecht afspringt om dichter bij haar te staan en ze loopt twee keer z’n kamer binnen om dan vervolgens bijna verlegen af te druipen. Zo’n brugklasfeestje dus. Waar je niet eens durft te zeggen hoe je heet tegen de jongen die je leuk vindt. Alsof hij van je lippen kan lezen wat je voelt. Het valt me bijna tegen van Ayleen. Ik dacht dat die verleiders geselecteerd waren vanwege hun grandioze versiervaardigheden. Maar als dit haar ‘moves’ zijn, dan had ik daar net zo goed kunnen staan. De makers proberen ons nog lekker te maken met wat beelden waarin Ayleen op Heikki’s bed springt en Rodanya Danicio een klein zoentje geeft, maar zelfs die beelden nemen het gevoel van dat jongerenfeestje niet weg. Die versterken het eerder.

“Milou ziet het helemaal niet meer zitten en huilt dikke tranen in haar bordje met eten.

Ondertussen heeft niemand van de dames nog zin om hun partners te zien en bedenken ze al wie er naast wie gaat zitten bij de terugvlucht. Milou ziet het helemaal niet meer zitten en huilt dikke tranen in haar bordje met eten. Ook Heikki doet een hartverscheurende oproep naar Milou. En dat vind ik dan toch weer verdrietig om te zien. Want je ziet dan twee onzekere mensen die om elkaar geven, maar zichzelf helemaal gek laten maken door de suggestieve beelden, terwijl je als kijker weet dat er helemaal niets aan de hand is. Zelfs vrijgezel Jaimy blijkt zich hier iets van aan te trekken en maakt daarom geen move. Wie had gedacht dat hij toch respectvol kon zijn. Je komt elke keer weer voor verrassingen te staan.

“Een typisch staaltje van ‘ik ben heel flexibel als iedereen gewoon doet wat ik zeg’

Ook Rodanya zorgt voor een ‘verrassing’ (want die hadden we allemaal niet zien aankomen) als ze eerst heel stoer roept dat Morgan toch vooral de temptation aan moet gaan en nu vervolgens stik jaloers is omdat hij wel heel erg close met Emma aan het worden is. Een paar afleveringen geleden zei ze nog dat ze niet een jaloers type was, zolang iemand maar ‘normaal’ doet. Dit is dus kennelijk niet normaal. Een typisch staaltje van ‘ik ben heel flexibel als iedereen gewoon doet wat ik zeg’.

“Ze zegt recht in hun gezicht dat ze er helemaal niet op staat te wachten dat zij er een mening over hebben.

En tot slot kun je alles van Laura zeggen; saai, flauw, stijf of vermoeiend, maar zij staat tot nu toe het sterkst in haar schoenen van allemaal. Voor televisie is het dodelijk saai, maar ik vind het als eigenzinnig type heerlijk om te zien dat ze gewoonweg weigert in het zwembad te springen als iedereen dat wel doet en dat ze totaal niet onder de indruk is van de pogingen van de verleiders om haar te overtuigen dat het niet normaal is dat Roger haar niet als een temptation ziet. Ze zegt recht in hun gezicht dat ze er helemaal niet op staat te wachten dat zij er een mening over hebben. En ze wankelt sowieso niet nadat ze die opmerking heeft gehoord van Roger zelf. Ze ziet er dan misschien zo bleek en lijzig uit, maar zij is bijna de enige op dat resort die wel ballen heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s