Temptation Island 8 en 9 – Wat is het met die zwembandlippen?

Vorige week was ik niet in da house, dus heb ik verzaakt een blog te schrijven over TI 8. Terwijl, psychologisch gezien, dit toch een van de interessantere afleveringen was.

Maar eerst even offtopic: wat is het toch met die neplippen tegenwoordig? Of met ombouwen überhaupt? Zo’n quote van Demi waarin ze zegt voor ‘haar eigen neus’ betaald te hebben klinkt toch bizar? Ik zat gisteren een stukje Temptation Talk te kijken, want een grondige nabeschouwing is hoog noodzakelijk bij zo’n complex programma als dit. Daarin werden Rosanna en Niels kort geïnterviewd, een stel dat maar liefst twee keer aan het programma meedeed. En Rosanna had dus van die opgeblazen lippen. Evenals de interviewster Olcay Gulsen. En in dit rijtje moeten we natuurlijk niet onze Ayleen-met-de-vierkante-bril vergeten.

“Maar met die zwembandlippen zie je er toch uit alsof je een continue allergische reactie hebt op het eten dat je net naar binnen hebt gewerkt?

Los van het feit dat het zonde is om te zien dat zulke jonge vrouwen – die in mijn ogen nog heel strak in hun vel zitten — het nodig vinden iets te verbouwen aan hun lichaam (ironisch genoeg krijg ik bij het zoeken naar synoniemen voor ‘verbouwen’ woorden als slopen, vernielen en kapotmaken), snap ik werkelijk niet dat vrouwen die opgespoten lippen een verbetering vinden. En geloof me, ik ben echt niet het schoolvoorbeeld van iemand die altijd tevreden is met haar looks. Helemaal niet na twee zwangerschappen. Maar met die zwembandlippen zie je er toch uit alsof je een continue allergische reactie hebt op het eten dat je net naar binnen hebt gewerkt? Blijkbaar is het een soort handelsmerk tegenwoordig, een bewijs dat je tot een bepaalde groep behoort. En het mag duidelijk zijn dat ik dat niet doe.

“Het meest bijzondere en misschien zelfs het beangstigende hieraan vind ik dat een liefdesrelatie kennelijk heel fragiel is.

Maar goed, terug naar het programma. Vorige week werden dus die slimme kampvuurbeelden vertoond die ik in m’n vorige blog noemde. En dit blijf ik altijd een bijzonder fenomeen vinden. Dat beelden, waarvan je weet dat ze gemonteerd en dus uit de context zijn gehaald, je zo kunnen doen wankelen. Dat de afwezigheid van contact met je partner je alle ideeën die je had over je relatie in twijfel doen trekken. Er is maar een enkeling die niet begint te piekeren door een opmerking of een handeling van zijn partner op die beelden. Het meest bijzondere en misschien zelfs het beangstigende hieraan vind ik dat een liefdesrelatie kennelijk heel fragiel is. Terwijl het juist de relatie is waar je het meest je leven op bouwt.

“Er hoeft niet eens echt iets heftigs te gebeuren, je partner hoeft maar iets te doen of te zeggen waar je onzeker over bent en je bubbel barst.

Interessant aan deze kampvuurbeelden vond ik toch wel dat Demi het meest overstuur was. Terwijl ik, denk ik, meer aangedaan zou zijn door de opmerkingen die Laura of Milou hadden gehoord. Maar dat is ook de mindfuck van dit programma. Er hoeft niet eens echt iets heftigs te gebeuren, je partner hoeft maar iets te doen of te zeggen waar je onzeker over bent en je bubbel barst. Helemaal als jouw vertrouwen wordt geschaad terwijl hij daarbij een ander in vertrouwen neemt.

Met als gevolg dat de kaarten in aflevering 9 toch weer anders geschud lijken. Want nu staat Demi ineens open voor de avances van Gaetan. En gedraagt Morgan zich ineens heel wat losser na de videoboodschap van Rodanya. Terwijl Milou, waarvan alle jongens in het begin dachten dat die zonder moeite in een bed gelokt kon worden, zich toch redelijk netjes lijkt te gedragen. En hoewel Laura zich tot nu toe sterk houdt, liet Roger zich ook in deze aflevering weer zo onhandig uit, dat het waarschijnlijk een kwestie van tijd is voordat ook haar fundament begint te wankelen. Want ook al is het een compliment om te zeggen dat je het innerlijk van iemand leuk en belangrijk vindt, je wil tegelijkertijd ook weer niet horen dat je qua uiterlijk totaal geen temptation bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s