Temptation Island 6 –  Houd vooral de moed van de vrijgezelle troepen hoog

Waren het vorige week de verleiders die de wanhoop nabij waren, in de zesde aflevering van Temptation Island vinden de programmamakers het tijd voor een noodgreep: vervroegde kampvuurbeelden. In eerste instantie komt het op mij over als een suf plan, want wat hebben ze nou te tonen? Maar uiteindelijk is het toch wel een slimme move, ook al is het maar om het moraal van de vrijgezelle troepen hoog te houden. Want als die de moed verliezen, kun je het hele programma wel afblazen.

“Want als die de moed verliezen, kun je het hele programma wel afblazen.

De kampvuurbeelden stellen uiteraard niet zoveel voor, maar zijn vooral krachtig in de aankondiging, want je voorstellingsvermogen is altijd heftiger dan de werkelijkheid, dus iedereen krijgt het op z’n zenuwen. En daarbij hebben de makers de gelegenheid om toch wat steekjes onder water te geven. Zo gaat Rodanya zich zorgen maken dat het programma geen enkel bewijs vormt als Morgan die temptation niet aangaat en zegt een Demi Sidney simpelweg niet te missen. Een korte opmerking die door z’n hoofd blijft malen en waar hij zelfs filosofische neigingen van krijgt met z’n kikker die ‘alle kanten op kan waar die heen wilt’.

“Want gooi er, plop plop plop, wat shotjes in en iedereen heeft weer zin in het spel.

Anderzijds pept het de ego’s van de stellen weer op als de beelden goed blijken te zijn en kan Morgan concluderen dat hij uiteraard het belangrijkste onderwerp van gesprek is bij zijn Rodanya. Een reden voor een feestje bij terugkomst. En dat is waarschijnlijk de belangrijkste uitkomst van deze zet. Want gooi er, plop plop plop, wat shotjes in en iedereen heeft weer zin in het spel. Kunnen de verleiders ook weer hopen dat er kansen komen.

 “Grappig genoeg vindt Roger het programma dan wel een rollercoaster, waarin hij moeite heeft stabiel te blijven.

Die kansen lijken bij onze huismussen Laura en Roger zo structureel verkeken, dat zelfs presentators Annelien en Rick zich beginnen te irriteren. Annelien vraagt zich af wat ze hier (in godsnaam) doen als ze het liefst thuis op de bank zitten en duidelijk niet genieten, terwijl Rick concludeert dat het voor Laura hier wel een lijdensweg moet zijn, getuige de beelden. Grappig genoeg vindt Roger het programma dan wel een rollercoaster, waarin hij moeite heeft stabiel te blijven. Voor zover wij kunnen zien, houdt hij zich gewoon aan z’n normale bedtijden, dus met die stabiliteit zit het vooralsnog wel prima.

“Ik ben onweerstaanbaar, een plaatje, heb de looks, heb everything, dus niemand kan mij weerstaan

Mocht de moed je toch in de schoenen zakken, dan hebben we altijd Danicio nog die voor de nodige humor zorgt. Ze hadden eigenlijk z’n ‘Ik ben onweerstaanbaar, een plaatje, heb de looks, heb everything, dus niemand kan mij weerstaan’ niet vóór maar óver het beeld moeten monteren van Milou die met een stoel de deur barricadeert om onze-‘kan ik niet gewoon op de bank slapen’-hunk uit haar kamer te weren. Die gelijktijdigheid had het nog hilarischer gemaakt. Ik zou willen zeggen: bedankt jongen, door jou heb ik toch weer een grijns op m’n smoel aan het eind van de aflevering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s