Temptation Island 5 – Laura en Roger gapen en wij doen mee

Nee, maar even serieus: ligt het nu aan mij of is Temptation Island dit jaar bijzonder saai? Er gebeurt helemaal niets. En laat ik nu net dit seizoen bedacht hebben er iets over te schrijven, wat hierdoor dus de afgelopen afleveringen niet gelukt is. Terwijl ik het altijd zo’n mooie psychologische studie vind, ook al is de formule van het programma op z’n zachtst gezegd nogal plat. En is het een gênante gedachte dat de deelnemers nog maar net geboren waren toen ik het eerste seizoen van Temptation Island al volgde.

“Terwijl ik het altijd zo’n mooie psychologische studie vind, ook al is de formule van het programma op z’n zachtst gezegd nogal plat.

Maar dat allemaal even terzijde geschoven, vind ik het altijd bijzonder om te zien welke processen er ontstaan. Hoe slim gemonteerde beelden en een gebrek aan communicatie je brein in negatieve zin doet ratelen en al je zekerheden op losse schroeven doet komen te staan.

Vaak springen de jongens er vanaf het begin vol in met wilde feestjes, veel drank en lol, waarin iemand dan net iets onhandigs doet of net een grens overschrijdt. Terwijl de meiden juist meestal heel gereserveerd zijn, hun mannen missen en geen zin hebben in die vrijgezellen die om hen heen krioelen.

Maar na het eerste kampvuurbeeld krijgen de dames schijt en gaan ze zich losser gedragen, vaak met een schadelijke actie tot gevolg. Terwijl de mannen juist spijt krijgen als ze hun vriendin weer op de beelden zien en erop gebrand zijn zich te bewijzen. Wat uiteraard niet altijd lukt.

“De vrijgezellen beginnen zich zo langzaam aan te frustreren en zetten het zwaardere geschut in.

Maar nu is het allemaal anders. Ik kan er niks van mijn standaard theorieën op loslaten. Want die mannen zijn nog duffer dan de vrouwen. Als Roger op het ene resort gaapt, gaapt Laura op het andere resort met hem mee. En wij thuis ook.  De vrijgezellen beginnen zich zo langzaam aan te frustreren en zetten het zwaardere geschut in, van een Ayleen met de vierkante bril die opschept dat ze zo goed in bed is en wanhopig een cocktailglas oraal begint te bevredigen, naar een Danicio die bij Milou in bed stapt en onoprechte complimenten maakt, omdat Rodanya geen interesse heeft door haar zware verwondingen, terwijl Danicio zo graag van bil zou willen.

“Je zou bijna willen dat Jaimy weer een foute opmerking gaat maken.

Daar moeten we het dan maar mee doen. Met die stuiptrekkende pogingen. Je zou bijna willen dat Jaimy weer een foute opmerking gaat maken. Gelukkig weten ze het met de vooruitblik naar volgende week een beetje spannend te maken door een Roger te laten zien die blijkbaar iets slechts krijgt te zien bij het kampvuur. En je je gaat afvragen hoe dat in godsnaam mogelijk is. Zou Laura net iets te wijd gapen in het gezicht van Giorgio? Wie zal het zeggen. We gaan het zien.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s